نغمه هاي مشرق زمين، پیام آور صلح و دوستی به صدا در می آید

جمعه 10 فروردین 1403





نغمه هاي مشرق زمين، پیام آور صلح و دوستی به صدا در می آید



 

 

 

 

 

 

 

تارنمای فرهنگی مهرگان گروه فرهنگ و هنر، بخش خنیاگری سیاوُش آریا*

 

گروه خُنیای «کالیوه»، نغمه های مشرق زمین را با همکاری چند کشور آسیایی و با آرمان پیام آشتی و دوستی به صدا در می آورد.

 

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، گروه خُنیایِ (موسیقی) «کالیوه» 16 اثر از نغمه های ایران زمین و چند کشور آسیایی را با پیام آشتی (صلح) و دوستی ملت ها در تالار وحدت تهران به اجرا در می آورد. سرپرست گروه خنیای «کالیوه» دربارۀ گزینش (انتخاب) قطعه های این اجرا گفت : « در این هَمنوازی (کنسرت) 8 اثر ارزشمند و خاطره انگیز از کشورهای ارمنستان، تاجیکستان، ترکیه، آران (آذربایجان)، هندوستان، پاکستان و افغانستان و 8 اثر هم از خنیای بومی یا همان نواحی ایران، اجرا خواهد شد».

بانو سارا احمدی آرمان (هدف) از اجرای قطعه هایی از دیگر کشورها را پیام آشتی و دوستی دانست که گروه «کالیوه» برای جهان آرزو می کند. زیرا کالیوه قاصدک عشق است و پیام آور صلح و دوستی.

این نوازندۀ دف دربارۀ خوانندگان این قطعه ها به تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « در این اجرا 6 خواننده، قطعه ها را اجرا می کنند. در بخش خنیای بومی و نواحی ایران، قطعه های کُردی، لُری و بختیاری به خوانندگی جمشید عزیزخانی، قطعۀ آذری به خوانندگی کامران اطاعتی و قطعه های خراسانی به وسیلۀ جواد حسن زاده اجرا خواهد شد که تنظیم این قطعه ها را محمد امیر ارجمند بر دوش دارد. همچنین در بخش دیگر کشورها یا همان ملل اِدوارد داوید ابراهیمیان، قطعۀ اَرمنی، کبیر معصومی، قطعۀ هندی و پاکستانی، قطعه های تاجیکی و افغانستانی را عارف جعفری و قطعه های آذربایجانی و ترکی استانبولی را کامران اطاعتی اجرا خواهند کرد. تنظیم های این قطعه ها را در این بخش جهانگیر رها و معین کوهی بر دوش دارند».

بانو احمدی دربارۀ نوازندگانی که در این اجرا حضور دارند، افزود : « نوازندگان این گروه جوانان حرفه ای و با دانش و تحصیل کرده ای هستند که در آموزشگاه های گوناگونی همانند گروه «کالیوه» به درس دادن (تدریس) ساز تخصصی اِشان سرگرم هستند».

گروه خنیای کالیوه پیش از این نیز، اجراهای موفقی در تالارهای رودکی، نیاوران، فرهنگ سرای اندیشه و آیین پایانی (مراسم اختتامیه) جشنوارۀ بین المللی فیلم فجر در سال گذشته و در تالار وحدت داشته است.

این استاد نوازندۀ دف دربارۀ نام گروه و آموزشگاه به تارنمای فرهنگی مهرگان گفت : « نام کالیوه را بر پایۀ یکی از سروده های مولوی گزینش کرده ام و به چَم (معنای) شیدایی است و مولوی در این سروده چنین می گوید :  همه چون ذره روزن ز غمت گشته هوایی /  همه دُردی کش و شادان که تو در خانه مایی /  همه ذرات پریشان همه کالیوه و شادان /  همه دستک زن و گویان که تو خورشید لقایی ... واژۀ کالیوه در این جا به چَم شیدا و سرگشته (حیران) است. همچنین «کالیوه» به انگیزۀ بار معنایی که دارد و شیدایی و سرگشتگی را رقم می زند در پیوند با قاصدک است. زیرا قاصدک نیز حالت شیدایی و سرگشتگی را داشته و نمونه ای نمادین به شمار می آید و ما برآنیم تا به همین مفهوم قاصدک در آثار و کارهایمان رسیده و آن را پیش ببریم».

 

به گزارش تارنمای فرهنگی مهرگان، گروه خنیای کالیوه به سرپرستی سارا احمدی در تاریخ 27 آذرماه، ساعت 18 در تالار وحدت به اجرای نغمه های مشرق زمین خواهد پرداخت. همچنین دوست داران و علاقه مندان می توانند برای گرفتن بلیت این برنامه با آموزشگاه کالیوه به شماره های 66960438 و 66960443 و شماره همراه 09197616008 در پیوند باشند.

«کالیوه»، قاصدک عشق است و پیام آور صلح و دوستی، فرا می خواند دل هایمان را به سوی همدلی و همزبانی.

 

 

 

 

 

*پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران راهنمای گردشگری خبرنگار آزاد کُنشگر میراث فرهنگی، گردشگری و زیست بوم دبیر انجمن مهرگان



1395/09/18
بازدید : 2638


دیدگاه ها

زربانو منصوری

با درود فراوان به امید پیروزی وپیام رسانی وگیرندگی جهانیان و زور مندان نا آگاه سال 2002 سال جهانی کوهها چنین آرامانی داشتیم دستاورد آن سرود زاگرس با آوای خوش یداله رحمانی خواننده مقام الوناتی بود. یاد این هنرمند عضو جمعیت پراو به نیکی .

دیدگاه خود را بنویسید